Skiën, Snowboarden, Telemarken, ...

Les Crosets is gesitueerd in het hart van het prachtige en uitgebreide skigebied Les Portes du Soleil en staat garant voor goede sneeuw en snelle aansluiting naar Frankrijk via Pointe des Mossettes (2.277m). Het skigebied beslaat een aaneengeschakeld gebied van 650 kilometer met 288 skipistes en 194 skiliften, over de landsgrenzen van Zwitserland en Frankrijk.

De skischool (ESS) is geopend van 18 december 2009 tot 18 april 2010. U kunt er terecht voor groeps- en privélessen in skiën, snowboarden en telemark skiën. De skischool is gevestigd naast het Hôtel Mountain Lodge in "Le Hameau des Crosets".

Freestylers kunnen zich uitleven in de Snowparks in Les Crosets en Avoriaz. Voor uitdaging kan men via La Chavanette de ‘Zwitserse Muur’ afdalen. Iedere woensdag- en zaterdagavond zijn er skipistes tussen Les Crosets en Champéry geopend voor het avondskien.

Men kan een handsfree skiabonnement kopen voor de pistes in Zwitserland alsook een gecombineerd abonnement voor het hele gebied, dus met Frankrijk erbij. Dit is mogelijk online of ter plaatse. Er zijn verschillende winkels in Les Crosets waar men ski, snowboard en ander materiaal kan huren of kopen.

Na een dag skiën kan men heerlijk genieten in de fantastische thermen van Lavey-les-Bains. Het warmste thermaal water van Zwitserland staat hier centraal (watertemperatuur van 32°C tot 36°C). De baden zijn het hele jaar open en s’ avonds worden de buitenbaden verlicht en kan men in een sprookjesachtige sfeer tot rust komen.

portes_du_soleil_map_winter Chavanette_small